Anja profil 2022

Anja Lundström

nationality
Sverige
occupation
Jordmor
education
Autorisert jordmor

Om

Jeg har vært jordmor de siste 25 årene da jeg ble uteksaminert som sykepleier og jordmor ved Karolinska Institutet i Stockholm, Sverige. Jeg har hovedsakelig jobbet med fødsel i ulike sammenhenger, men også innen mange områder innen seksuell og reproduktiv helse og rettigheter. Forberedelse, kunnskap og styrke når det kommer til å bli foreldre er min lidenskap, og det er et sant privilegium og jobbe med. Jeg har jobbet noen år som sykepleier/jordmor ved ulike neonatale intensivavdelinger, noe som har gitt meg uvurderlig kunnskap rundt premature babyer og det å møte familier i krise.

Jeg er for tiden styremedlem i "The Swedish Jordmory Association", den lokale avdelingen i Stockholm, og jeg har dessuten jobbet med mentorskap og introduksjon av nye jordmødre og sykepleiere siden et tiår tilbake.

Lidenskap

Jeg er lidenskapelig opptatt av jordmoryrket og muligheten til å utgjøre en forskjell i menneskers liv. Kunnskap, styrke og støtte er viktige faktorer for familier under deres reiser. Jeg elsker å se når hud mot hud-kontakten er med på å utvikle en respekt for det nyfødte barnet og legger selve grunnen til å skape et sterkt forhold. Jeg brenner for å støtte foreldre i det å bli kjent med sine nyfødte barn og deres personligheter, og overgangen til å bli en familie. Det beste med å være jordmor er at det ikke bare er en jobb, det er noe du ER.