weronica

Weronica Roksvåg

nationality
Norge
occupation
Jordmor
education
Autorisert jordmor

Om

Jeg kommer fra Sverige men har bodd i den norske hovedstaden Oslo siden 2001. Jeg ble ferdig utdannet jordmor i 1998 og har jobbet på flere fødeklinikker siden den gang. I 2017 begynte jeg et heltidsstudie ved NTNU i Trondheim for å bli jordmor med spesialisering innen fosterdiagnostikk.

I dag jobber jeg i Oslo, både i spesialisthelsetjenesten med fosterdiagnostikk og ved en privat klinikk på @famklinikk.no i Oslo. Jeg elsker virkelig arbeidet mitt som jordmor, og elsker å jobbe med kvinnehelse.

Lidenskap

Likevel, selv om jeg har jobbet som jordmor i mer enn 23 år, er jeg overrasket over kvinnekroppen og hva den er i stand til å oppnå. For meg er det viktig å møte kvinner der de er i sine bekymringer og prøve å veilede og støtte dem gjennom den mest sårbare og også mest spennende tiden. Og å gi både den gravide og hennes partner den informasjon de trenger for å kunna ta riktige avgjørelser i denne tiden i livet. Jeg brenner for å styrke kvinners egne valg over sin egen kropp. Jeg bor i Norge, og her er ting som dette åpenbart – men slik er ikke tilfelle i andre land rundt om i verden.