measles

Meslinger

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Dette viruset er svært smittsomt og smitter via luften. Viruset kan påvises i et rom flere timer etter at en smittet person har vært der. Vanlige symptomer er snue, en intens tørrhoste og høy feber. En del opplever også lysskyhet. Etter de første symptomene følger noen karakteristiske hudutslett. De begynner som regel i ansiktet før de i løpet av noen døgn sprer seg til hele kroppen som store, mørke utslett.

Når du er gravid, kan meslinger gjøre deg veldig syk, og infeksjonen medfører da økt risiko for komplikasjoner både for deg som venter barn, og for barnet i magen. Det finnes ingen behandling mot meslinger.

Diagnosen stilles dels på grunnlag av det kliniske bildet og dels gjennom blodprøver og virusprøver. Hvis du har hatt meslinger tidligere eller har blitt vaksinert, er du immun og har antistoffer mot viruset. Antistoffene beskytter deg og barnet – både mens det er i magen og når det er nyfødt.

Ta kontakt med jordmor eller fastlege hvis du er usikker på om du ble vaksinert som barn.

Kilder: - CDC: Measles - 1177: Mässling