5things pexels-polina-tankilevitch-3875228 free

Liste: 5 viktige punkter å huske på som forelder

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Barn er ikke små voksne, noe det kan være greit å ha i tankene når du ser over hjemmemiljøet. Barna er mye mer følsomme og sårbart enn du er. Her forklarer vi hvorfor:

1. Immunforsvaret

Barns immunforsvar er ikke fullt utviklet, og derfor er de mer utsatt for omgivelsene og miljøet (noe som f.eks. kan føre til irritert og rød hud, eksem og utslett, forkjølelser osv.)

2. Puster oftere

Barn puster flere ganger i minuttet enn voksne gjør. Det innebærer en økt eksponering for farlige stoffer, og barn absorberer også flere av partiklene i luften. Barn påvirkes av alt fra maling, vaske- og rengjøringsmidler til parfymer og kremer.

3. Mangel på erfaring

Barn har ingen evne til bedømme risiko og innser ikke hvilke farer de kan være utsatt for i hjemmet, slik som smådeler som de kan svelge og bli kvalt av, trange plasser eller åpninger hvor de kan sette seg fast. Barn er nysgjerrige og vil utforske og lære seg nye ting. De vil prøve å bruke ting på måter vi voksne ikke har kunnet forestille oss.

4. Huden er tynnere

Barn har tynnere hud enn voksne. Det innebærer at de lettere absorberer kjemikalier gjennom huden. Huden er også mer i kontakt med ting, ettersom de krabber og ligger mye på gulvet.

5. Mer kroppsfett

Barn har mer kroppsfett enn voksne. Kjemikalier løses opp i fett, noe som betyr at farlige kjemikalier kan lagres i fettvevet.