nasal congestion

Hovne slimhinner

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Under graviditeten øker blodmengden i kroppen, noe som gjør at slimhinnene svulmer opp, blir tykkere og kan begynne å blø lettere. Slimhinnene i nesen, munnen og underlivet påvirkes.

Du kan for eksempel lettere bli tett i nesen eller begynne å blø neseblod. Hvis du er tett i nesen, er det nesespray å få kjøpt som bare inneholder koksaltløsning. Det er et bedre alternativ enn vanlige reseptfrie nesedråper. Sistnevnte kan nemlig forverre problemene dersom de brukes i over en uke. Mange gravide har plager i flere måneder, og da er koksaltløsning å foretrekke (de andre dråpene er effektive ved for eksempel en kortere forkjølelse).

Som regel blir du tettere i nesen når du ligger, og det er vanlig å snorke mer under graviditeten. Legg deg gjerne til med noen ekstra puter hvis du sliter med snorking.

Kilder:

  • Lärobok för barnmorskor. Faxelid, E. Course literature 2001.
  • Myles Textbook for Midwives. Fraser, D. och Cooper, M. Churchill Livingstone 2003.