Mia Fernando - landscape

Fysioterapeutens tips

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Mia Fernando er fysioterapeut med spesialisering på gravide og nylig nedkomne. Her er hennes tips for valg av bæreutstyr:

«Hvis du bare skal bære barnet i korte stunder i sosiale sammenhenger, kan det være greit å velge et bæreutstyr som er lett å ta av og på. Det samme gjelder hvis du hovedsakelig trenger et bæreutstyr til å hjelpe barnet med å falle til ro før natten. Skal du derimot bære i lengre tid, trenger du noe som fordeler trykket og belastningen jevnt.

Hvis du skal bære barnet mens du samtidig bærer hjem handleposer osv., anbefaler jeg å bære barnet på ryggen om mulig. Dette krever imidlertid at barnet er litt eldre og kan bæres uten oppsyn.

Dersom du ønsker å kunne amme samtidig, kan det være praktisk med et sjal. Skulder- og hoftebredden kan variere såpass mye fra person til person at bæreutstyret kan ha ulik passform avhengig av hvem som bruker det. Dersom dere er flere som skal dele bæreutstyr, bør dere velge et som er lett å justere og tilpasse. Sjal er «trinnløse» og passer dermed mange ulike kroppsformer.

Uansett hvilket bæreutstyr du velger, er det viktigste at det holder barnet nært deg, slik at løftevinkelen blir så behagelig som mulig. Dette minimerer belastningen.»