vince-fleming-k8Dqzu25nd8-unsplash

Etterkontroll

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Rutiner ved etterkontroll ser litt ulik ut ved helsestasjon. Det anbefales gjenerellt at du kontakter din jordmor/fastlege når du kommet hjem fra sykehuset etter fødselen.

Det er fint å gjøre det relativt raskt etter hjemkomst for å få planlegge et hjembesøk av jordmor eller ved helsestasjon i løpet av den første uken. Vid dette møte går de igjennom hvordan du har det, hvordan fødselen var, hvordan det går med amming eller mating av din baby og hvordan det føles at vare nybakt mor. Her er det også mulighet å få hjelp med prevensjon og ev gynekologisk undersøkelse.

Det er viktig at si ifra og få hjelp hvis du føler deg nedstemt eller har andre utfordringer, din jordmor kann gi veileding om det vid behov. Etter samtalen bookes neste time opp for enda hjemmebesøk eller besøk ved helsestasjon/fastlege, det kan se litt ulike ut etter hvor du bor.