Article 8

Diverse tilbehør til bilstolen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Bilstolverdenen tilbyr mye mer tilbehør enn du kan forestille deg. I mange tilfeller er det praktisk å kjøpe disse når du kjøper bilstolen. Men husk å kun kjøpe tilbehør av anerkjente leverandører. Dette fordi det ikke finnes noen krav til kollisjonstesting av tilbehør, og derfor er det dessverre mye tilbehør på markedet som ikke beskytter barnet ditt, men som snarere kan være farlige.

Så kjøp tilbehøret av en anerkjent leverandør, helst av samme merke som bilstolen. Først da kan være sikker på at tilbehøret er testet og at det passer sammen med bilstolen du har skaffet deg. Nedenfor har vi listet opp det viktigste og vanligste tilbehøret som du kan få behov for til barnet og bilstolen:

Sparkebeskyttelse

En sparkebeskyttelse er akkurat hva det høres ut som, en beskyttelse mot sparking. Vi vet alle hvordan våte, kalde og mørke høstdager kan være, og det er her sparkebeskyttelsen kommer inn i bildet og beskytter bilens seter mot skitt og fukt. Hvis du vil kjøpe en sparkebeskyttelse, kan du satse for en premium sparkebeskyttelse, som er noe tykkere for å beskytte bilen og setene. Flere av sparkebeskyttelsene har også sikrede lommer for nettbrett.

Accessories (seat protector + mirror)

Speil

Med et speil kan du se barnet som sitter i en bakovervendt bilstol når du kjører bil. Speilet monteres i baksetet på bilsetets nakkestøtte. Et speil kan også få barnet til å løfte blikket og redusere faren for bilsyke.

Sommertilbehør

Sommeren kan bli varm, og det kan bilturen også bli. For å gi barnet de beste forutsetningene og redusere faren for overoppheting, finnes det en rekke tiltak og tilbehør som kan være til hjelp. Flere bilstolprodusenter lager i dag sommertrekk til bilstolene i stoff som reduserer varmeopptaket fra solen. I tillegg finnes det også såkalte «Cooling pads», som festes som en pute på bilstolen. Med 3D-teknologi sørger disse for at luftsirkulasjonen er konstant og reduserer faren for overoppheting.

Accessories (summer accessories)

Hvis du ønsker ytterligere veiledning, finnes det også smart tilbehør som du kan koble til mobiltelefonen. En sittepute som for eksempel varsler deg om det blir for varmt i bilen hvis barnet har sittet for lenge.

Les mer om valget av bilstol, viktigheten av bakovervendt bilstol og hvordan bilen påvirker monteringsmulighetene, i bilstolguiden, som du finner under Artikler og Verktøy.