shutterstock 242349976

Bæresele

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Det finnes flere ulike typer bæreseler å velge mellom. Fra enkle modeller som passer best for nyfødte, til bæreseler med brede skulder- og livremmer for avlastning ved bæring av større barn.

Still deg selv følgende spørsmål:

- Hvor lenge ønsker jeg å bære? Dersom du hovedsakelig vil bære barnet når det er lite, holder det med en enklere modell. Da trenger du ikke en bæresele som kan tilpasses på størrelse for bruk over flere år.

- I hvilke sammenhenger ønsker jeg å bruke bæreselen? Dersom bæreselen først og fremst skal brukes hjemme for å få frigjort hendene, eller i sosiale sammenhenger, kan det være lurt å velge en som er enkel å ta av og på. Vil du derimot bære lengre stunder, kanskje i stedet for å trille i vogn, trenger du en mer avlastende bæresele hvor trykket fordeles jevnt på skuldre og hofter.

- Hvordan vil jeg bære? Nyfødte bør alltid bæres vendt inn mot magen din. Noen bæreseler har også mulighet for å bære barnet fremovervendt når det blir litt eldre, samt på ryggen når barnet er over ett år, noe som sørger for bedre avlastning for den som bærer.

Fordeler med bæreseler: + Enkle og smidige å ta av og på + Sikre, til og med for uerfarne bærere + Ofte enkle å justere etter både bærer og barn

Fysioterapeutens Maria Fernandos råd: - Det viktigste er at bæreselen holder barnet nær kroppen din, det vil si at løftevinkelen blir så behagelig som mulig. Dette minimerer belastningen. - Midjebelte ska være plassert over hoftebenskammene/korsryggen, og ikke like langt ned som et bekkenbelte.