Kailee Riches 5

Avslapping og pusting

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

De fleste kvinner har omtrent like fysiske forutsetninger for å føde barn. Det som gjerne er ulikt, er de følelsesmessige forutsetningene. Ofte er det de som avgjør om det blir en god opplevelse eller ikke. Følelsen av trygghet og tillit fra omgivelsene og folk rundt er selvsagt av stor betydning. Men også det å kunne slappe av mentalt og i kroppen. Klarer du å slappe av og puste rolig, løser det meste seg.

Det finnes mange typer kurs i dette emnet. Noen leser alt de kommer over og går på alle kurs som finnes. Andre velger å lese én bok og eventuelt ta et kurs, mens andre igjen ikke vil tenke på fødselen i det hele tatt, men heller regner med at det løser seg når man er i situasjonen.

Det viktigste her er å velge det som passer best for deg. Fødselsforberedende kurs er kanskje den vanligste måten å forberede seg på, men det finnes også yoga, hypnofødsel, mental trening og så videre.

Alle helsestasjoner plikter å tilby foreldrekurs, og disse kan ha litt ulikt opplegg. Et godt råd er at uansett hvilken metode du velger, bør du reflektere over kunnskapen du får. Sett kunnskapen i et følelsesmessig perspektiv, og tenk over hvordan den kan hjelpe deg gjennom fødselen.

Kilder: - Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.