Charlotta Ersmark

Charlotta Ersmark

nationality
Sverige
occupation
Fødselslege/Gynekolog

Om meg

Jeg begynte å studere medisin ved Karolinska Institutet i Stockholm i 1995. Da jeg alltid har vært fascinert av graviditeter og fødsler ville jeg jobbe med det. Min første jobb som vikarierende lege var ved kvinneklinikken på Södersjukhuset i Stockholm. Jeg kjente med en gang at gynekologi og obstetrikk var riktig spesialitet for meg - her blir man kjent med kvinnen gjennom livet og kan ofte gjennom enkle midler lindre og hjelpe henne. Spesialiteten innebærer raske og innimellom livreddende operasjoner, stille og nærmest terapeutiske konsultasjoner og alt derimellom.

Nå for tiden jobber jeg mye med kirurgi for å fjerne fibromer, som i mange tilfeller fungrerer som et fertilitetsfremmende tiltak. I tillegg til dette deltar jeg i Gravidpodden, en podcast av Preglife som vedrører alt som har med graviditeten å gjøre.

Lidenskap

Å jobbe med Preglife handler for meg om å delta i en sammenheng hvor foreldre får lettforståelig og vitenskapelig oppdatert informasjon, som dermed hjelper flere mennesker å ha en trygg graviditet. Som lege og mor synes jeg det er viktig.