BBHJ-Postpartum-1(26)

Ammestillinger

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Det finnes mange ulike ammestillinger. Du kan amme både sittende og liggende. Det er en treningssak, og det kan ta litt tid før du finner de beste stillingene for deg og barnet ditt.

Her er noen eksempler på noen vanlige ammestillinger:

Amningsställningar 1 v2

1. Tilbakelent

Her er du halvveis sittende, halvveis liggende på rygg, med en pute under hodet. Barnet ligger som en liten frosk på magen din, mellom brystene.

2. Ligge på siden

Du ligger på siden med overkroppen midt i sengen og rumpa på sengekanten. Barnet ligger tett inntil deg med sin mage mot din mage. Brystvorten ligger da ved barnets overleppe.

3. Liggende amming med barnet i ulike retninger

Når barnet er litt større og ammingen fungerer lettere, finnes det mange ulike ammestillinger. Hvis du har brystspreng i øvre del av brystet, er dette en fin stilling å prøve (se under).

Amningsställningar 2 v2

4. Sittende

Du kan sitte rakrygget med en pute i korsryggen, en annen pute under armen og kanskje en skammel for å avlaste ryggen. Barnet ligger tett inntil deg med sin mage mot din mage, hud mot hud, og med overleppen i høyde med brystvorten. Du kan holde barnet slik.